MENU

BILINGUAL BLOG – BLOG SONG NGỮ ANH VIỆT SHARE KNOWLEGE AND IMPROVE LANGUAGE

--------------------------- TÌM KIẾM TRÊN BLOG NÀY BẰNG GOOGLE SEARCH ----------------------------

TXT-TO-SPEECH – PHẦN MỀM ĐỌC VĂN BẢN

Click phải, chọn open link in New tab, chọn ngôn ngữ trên giao diện mới, dán văn bản vào và Click SAY – văn bản sẽ được đọc với các thứ tiếng theo hai giọng nam và nữ (chọn male/female)

- HOME - VỀ TRANG ĐẦU

CONN'S CURENT THERAPY 2016 - ANH-VIỆT

150 ECG - 150 ĐTĐ - HAMPTON - 4th ED.

VISUAL DIAGNOSIS IN THE NEWBORN


Friday, October 17, 2014

B2-VOCABULARY

B2-VOCABULARY
2    WORK AND EMPLOYMENT
11 bank 2 field 3 garage 4 studio 5 office 6 restaurant/kitchen 7 salon 8  coal-mine 9 cockpit 10 church 11 surgery 12 library 13 concert hall/studio 14 hotel 15 restaurant
a) vet
b) refuse collector
c) estate agent
d) carpenter
e) chef
f) plumber
g) accountant
h) firefighter
3. a)   plumber
b) porter
c) dentist
d) hairdresser
e) carpenter
f) vet
g) waiter
h) mechanic



4.a) living
b) work
c) business
d) work
e) living
f) business
g) job
h) work
i) work
 j) work
5.  a)  go
b)  come
c)  fall
d)  fill
e)  get
f)  turn
g)  face
h)  draw
i)  take
j)  call

6. a)  4
b)  7
c)  2
d)  6
e)  1
f)  8
g)  3
h)  5
7. 1)  advertising
2)  resignation
3)  economic
4)  unemployed
5)  applications
6)  qualified
7)  profitable
8)  employee
9)  earnings
10)  retirement
8. a)  wages
b)  temporary
c)  pension
d)  earns
e)  in charge
f)  off
g)  sacked
h)  notice
i)  make
i)  expenses
9. a) Terry has a different job now.
b) A good employer looks after everyone in the company.
c) I am sure you will ain/get a lot of experience in this job.
d) This job is a living, but that's all.
e) The firm raised my salary after I had worked there for a year.
f) The company made a profit last year.
g) I had to attend an interview at head office.
h) I earn/make £12,000 a year.
i) Jill works for a firm of accountants.
j)   We put an advertisement for the job in the paper. 
10. 1) B
2) D
3) A
4) D
5) B
6) C
7) D
8) A
9) C
10) A
11) C
12) A
13) D
14) B
15) C

 3    SPORT AND LEISURE
1. a)  costume
b)  saddle
c)  club
d)  net
e)  handlebars
f)  rope
g)  ice
h)  gloves
i)  whistle
j)  glasses
k)  racket
l)  rod2.  a)  cards
b)  embroidery
c)  crossword
d)  model-making
e)  draughts
f)  hiking
g)  billiards
h)  gambling3. a)  race
b)  ground
c)  fit
d)  won
e)  spectators
f)  interesting
g)  draw
h)  prize
i)  competitors
i)  pastime4.   a)  professionally
b)  postponed
c)  champion
d)  score
e)  arranged
f)  spare
g)  second
h)  captain
i)  record
i)  referee
k)  outdoors
l)  side5.  1) photography
2) skilful
3) failure
4) imaginative
5) successful
6) unexpected
7) valuable
8) misunderstanding
9) unbelievable 
10) disagreement
6a)  B
b)  D
c)  C
d)  A
e)  A
f)  C
g)  D
h)  B
i)  D
j)  B
7a) better
b) stuck
c) ready
d) lost
e) anywhere
f) dinner
g) back
h) right
i) off
j) through
k) together
l) used 
8a) After Paul's leg was injured, it took him a long time to recover.
b) Unfortunately Sally rode her bike into the mud and became stuck.
c) Before the race I went to the stadium to prepare.
d) Some of the competitors lost their way because of the thick fog.
e) I tried learning to do embroidery but I didn't succeed.
f) She worked on her stamp collection and he cooked.
g) I didn't arrive home from the match till late because of the crowds.
h) David practised hitting the golf ball until he perfected it.
i) Kate enjoyed riding the horse but found it hard to dismount.
j)    I tried to phone the tennis club but there was no answer.
k)   We have a great time whenever our rugby team meets.
I) I find playing football on plastic grass strange.
91) C
2) A
3) A
4) D
5) C
6) B
7) C
8) D
9) A 
10) C
11) D
12) B
13) C
14) A
15) C 

4    CLOTHES AND APPEARANCE 
1. 1) glasses
2) tie
3) shirt
4) waistcoat
5) jacket
6) trousers
7) briefcase
8) shoe
9) earring
10) blouse
11) belt
12) handbag
13) skirt
14) boot
2. a) uniform
b) formal
c) suit
d) sleeves
e) dressing gown
f) overalls
g) mac
h) scarf
i) shoelaces 
j) pockets 
k) aprons
l) bow
3. 1) appearance
2) parting
3) striped
4) unsuitable
5) undresses
6) cleaner's
7) worn
8) unbuttoned
9) fashionable 
10) informal
4. a) it's not my size.
b) Why did you buy these clothes as well?
c) correct d) correct
e) How much were they?
f) man in this photograph is wearing a suit.
g) correct
h) Take off your clothes immediately!
5.a) sweater
b) jacket
c) belt
d) shorts
e) sleeves
f) tight
g) silk
h) wardrobe
6. a) D
b) A
c) C
d) D
e) B
f) A
g) B
h) B
7. a) C
b) C
c) B
d) D
e) B
f) C
g) B
h) D
8. 1) B
2) C
3) A
4) C
5) D
6) B
7) D
8) A
9) B
10) A
11) D
12) C
13) C
14) A
15) B 



5   TOWNS AND BUILDINGS
1. b) entrance, side
c) fitted
d) cupboards, bookshelves
e) fireplace, washbasins
f) stairs, stained
g) shower, taps
h) attic, greenhouse, shed
i) fence, hedge
j) detached, neighbourhood 
2. a) letterbox
b) shelf
c) drive
d) door knocker
e) dishwasher
f) central heating
g) rug
h) settee/sofa
i) landing 
j) doormat 
k) curtains 
l) stool
3. a) 6
b) 3
c) 8
d) 1
e) 10
f) 5
g) 2
h) 9
i) 4 
j) 7 
4. a) home
b) housework
c) house
d) homeless
e) housekeeper
f) home
g) house
h) home
i) housing 
j) home
5. a) D
b) B
c) D
d) C
e) B
f) A
g) B
h) A
6. 1) neighbourhood
2) shortage
3) upstairs
4) sale
5) loan
6) rebuilt
7) undamaged
8) furnished
9) length 
10) cooker
7. a)  armchair
b)  lane
c)  wallpaper
d)  oven
e)  picking
f)  lawn
g)  cellar
h)  car park
i)  floor
j)  radiator
k)  motorway
l)  is
m) frame
n)  sill
o)  at
8. a)  duvet
b)  cushion
c)  urban
d)  shutters
e)  litter
f)  ceiling
g)  bunk
h)  rural
i)  roof
i)  pillow
k)  blind
1)  rubbish
m) kennel
n)  kerb
o)  chimney
9. 1) A
2) C
3) B
4) D
5) B
6) C
7) A
8) B
9) C
10) B
11) A
12) A
13) D
14) B
15) D
6    VEHICLES AND TRANSPORT
1.a)  chauffeur
b)  motorist
c)  driver
d)  captain
e)  guard
f)  traffic warden
g)  steward/ flight attendant
h)  crew
i)  conductor
j)  cyclist
k)  pedestrian
l)  mechanic 
2.1) roof rack
2)  aerial
3) boot
4) exhaust
5) wheel
6) steering wheel
7) wing
8) tyre
9) bumper
10) headlight
11) engine
12) bonnet
13) windscreen
14) wiper
15) mirror 
3.a)  B
b)  A
c)  D
d)  B
e)  A
f)  D
g)  B
h)  B
i)  A
j)  D
4.1) cancellation
2) Unfortunately
3) collision
4) unexpectedly
5) unsuitable
6) unavoidable
7) injuries
8) widening
9) adjustable 
10) payment
5.a) sailor
b) shipped
c) sail
d) shipment
e) sail
f) sailed
g) ship
h) sailing
i) shipping
j)sails
6.a)  wings
b)  gear
c)  handlebars
d)  parachute
e)  oars
f)  chain
g)  brakes
h)  bonnet
i)  deck
j)  cockpit 
7.a)  looking
b)  take/use
c)  pick
d)  made/headed
e)  put
f)  keep/catch
g)  showing
h)  put
i)  trying
j)  dealing 
8.1) B
2) D
3) A
4) C
5) C
6) D
7) A
8) C
9) B
10) D
11) B
12) A
13) B
14) D
15) A 

FOOD, RESTAURANTS AND COOKING 

1.a)  bill
b)  book
c)  portion
d)  help
e)  menu
f)  ordered
g)  dish
h)  raw
i)  vegetarian
i)  course
2.a)  6
b)  2
c)  10
d)  8
e)  1
f)  5
g)  7
h)  4
i)  3
j)  9 
3.a) saucers b) chips
c) forks d) butter
e) bacon f) pepper
g) bread h) wine
i) beer j) chocolate
k) instant coffee
l) grapes 
4. 1) tin opener
2) jar
3) kettle
4) food mixer
5) bowl
6) frying pan
7) mug
8) jug
9) saucepan
10) casserole dish
5.a) on
b) off
c) around/round
d) out
e) to
f) off
g) round
h) up
i) up 
j) out 
6.a) C
b) A
c) B
d) D
e) C
f) A
g) D
h) A
i) B 
j) C 
7.a)   teaspoon
b) tablecloth
c) bottle-opener/corkscrew
d) teapot
e) toaster
f) coffee cup
g) mushroom omelette 
h) food mixer
i) paper napkin 
j) tablespoonful 
k) dishwasher
8.1) B
2) A
3) D
4) B
5) C
6) C
7) A
8) B
9) D
10) A
11) D
12) C
13) D
14) C
15) B 


SHOPS AND SHOPPING

1.a) bargains
b) shoppers
c) change
d) pricey
e) receipt
f) on sale
g) purchase
h) discount
i) pay
j) prices 
2.a) I can't make out (what) the price (is). Let's ask inside.
b) Can I try it on?
c) Two masked men held up the supermarket yesterday.
d) You have grown out of your old one.
e) I feel worn out.
f) I'll come and pick up the goods on Thursday.
g) Sorry, we have run out of bread.
h) Are you calling (in) at the chemist's?
i) I can't put up with the queues.
j) I'll think it over.
3.a)   queue
b) deliver
c) change
d) serve
e) wrap
f) fit
g) help
h) order
i) pay 
j) try 
k) find 
l) go
4.a) 5
b) 8
c) 2
d) 10
e) 1 
f) 6 
g) 4
h) 9
i) 3 
j) 7
5.a) C
b) A
c) C
d) B
e) D
f) C
g) D
h) B
i) D 
j) B
6.a)   toothpaste
b) flowers
c) jam
d) baked beans
e) chocolates/paper tissues
f) chocolates/paper tissues
g) breakfast cereal
h) soap
i) orange juice 
j) margarine
7.a)   trolley
b) receipt
c) advertisement
d) wallet
e) manager
f) list
g) deposit
h) bargain
i) purse
j)    catalogue
8.1) variety
2)  shortages
3) likelihood
4) frozen
5) successful
6) expensive
7) reduction
8) complaints
9) impolite 
10) willingness
9.1) D
2)  B
3) A
4) A
5) C
6) D
7)  B
8) C
9) B
10) D
11) A
12) C
13) A
14) D
15) C

9 CRIME AND LAW

1.a)  broken
b)  banned
c)  licence
d)  order
e)  let
f)  illegally
g)  rules
h)  commit
i)  court
j)  prohibited
2.a)  hijacker
b) witness
c)  smuggler
d)  shoplifter
e)  murderer
f)  kidnapper
g)  forger
h)  vandal
i)  pickpocket
j)  burglar
k)  blackmailer
l)  hooligan
3.a)  5
b)  3
c)  6
d)  2
  e)  1
  f)  9
  g)  7
  h)  10
  i)  4
  j)  8
4.a)  charged
b)  evidence
c)  fine
d)  guilty
e)  jury
f)  lawyer
g)  statement
h)  suspect
i)  accused
j)  sentence
5.a) D
b) A
c) C
d) B
e) A
f)  C
g) D
h) B
i) A 
j) A 
6.a)John of  stealing the money.
 b) punching/having punched anybody. 
c)  permission to go.
d)  James Frogget to ten years in prison.
e)  forging/having forged the signature.
f)  Harry was arrested for  stealing £60,000.
g)  The witnesses stated that they had seen the accused break into the car.
h)  Graham refused to go to the police station.
i)  Norman confessed to murdering Alan/having murdered Alan/Alan's murder.
i)  The detective asked Helen to go with him/her.
7.1)  innocence
2)  theft
3)  offences
4)  stolen
5)  defence
6)  accidentally
7)  worthless
8)  criminal
9)  punishment
10)  imprisonment
8.a)  against
b)  of
c)  for
d)  under
e)  in
f)  in
g)  from
h)  in
i)  off
i)  by
k)  on
l)  in
9.1)  B
  2)  A
  3)  D
  4)  A
  5)  B
  6)  C
  7)  C
  8)  D
  9)  A
  10)  D
  11)  B
  12)  C
  13)  A
  14)  D
  15)  B

10 ENTERTAINMENT AND THE ARTS

1.a)  chapters
  b)  sketch
  c)  intervals
  d)  screen
  e)  orchestra
  f)  seller
  g)  frame
  h)  published
  i)  costumes
  j)  scene
2. a)  conductor
  b)  author
  c)  director
  d)  announcer
  e)  playwright
  f)  sculptor
  g)  composer
  h)  critic
  i)  novelist
  j)  editor
3.a)  at
  b)  out of
  c)  in
  d)  in
  e)  on
  f)  in
  g)  out of
  h)  on
4.a)  live
  b)  humorous
  c)  gripping
  d) modern
  e)  current
  f)  popular
  g)  special
  h)  public
  i)  dull
  j)  still
  k)  readable
5.a)  A
b)  C
c)  D
d) B
e) A
f) D
g) A
h) D
i) B
j) B
6.1) production
2) advertising
3) imaginative
4) artistic
5) scenery
6) amusing
7) accompanied
8) entertaining
9) applause 10) performance 
7. a) masterpiece
b)  operas
c) biography
d) rehearsal
e) back
f) circle
g) ground
h) scripts
i) book
j) fair             
8.a)   esn't pick up the BBC World Service very easily.
b) put on The Tempest next month.
c) called off the performance
d) I looked up the reference
e) Can you turn it up?
f) comes out/is coming out next week.
g) went over the music carefully before the concert.
h) was taken over by
i) work out who committed the murder.
j)  taken up painting as a hobby.
9.1)  D
2) B
3) A
4) A
5) C
6) B
7) D
8) A
9) C
10) D
11) B
12) C
13) C
14) A
15) C

11 THE NATURAL WORLD

1
a) banks
b) puddles
c) cave
d) stream
e) waves
f) top
g) desert
h) fountain
i) cloudy
j) lightning

a) 5
b) 8
c) 3
d) 10
e) 1
f) 6
g) 9
h) 2
i) 7
J) 4


a) roots
b) forest
c) stone
d) leaves
e) lawn
f) plant
g) trunk
h) seeds
i) twig 
j) peel
a) B
b) D
c) A
d) C
e) D
f) A
g) B
h)  D
i) A 
j) D
1) childhood
2) unsuitable
3) destruction
4) protection
5) loneliness
6) hunters
7) wooden
8) disobedient
9) discovery 
10) savings

a) trap
b) mower
c) fountain
d) forecast
e) side
f) top g) house
h) hive
i) hole j) skin
a)   off 
b) out
c) off
d) off
e) to
f) out
g) UP
h) to
1) C
2) A
3) D
4) C
5) B
6) D
7) A
8) C
9) B
10) B
11) A
12) D
13) C
14) A
15) D
12 PEOPLE AND BEHAVIOUR
a)   rude
b) mean
c) strict
d) lazy
e) shy
f) jealous
g) aggressive
h) thoughtful
i) patient 
j)  generous
a)   punctual
b) cheerful
c) reliable
d) frank
e) selfish
f) determined
g) mean
h) bad-tempered
i) considerate 
j) honest
k)   sympathetic 
l)   lazy

a)   sociable
b) ambitious
c) polite
d) imaginative
e) kind
f) stubborn
g) brave
h) snobbish
i) greedy 
j) grateful 
k) proud
l) tolerant

1) annoying
2) disobedient
3) talkative
4) impolite
5) unfriendly
6) dishonest
7) pride
8) conscientious
9) violence 
10) bravery
a) B
b) A
c) D
d) C
e) B
f) A
g) B
h) D
i) A 
j) D

a) nephew
b) bride
c) toddler
d) fiance
e) twin
f) neighbour
g) niece
h) adult
i) widow
j) best man
k) sister-in-law
l) colleague
a) in
b) out
c) if
d) up
e) to
f) like/as
g) up
h) of
i) with 
j) with 
k) out 
l) in

a) turn up
b) look up to
c) put up with
d) get on well with
e) call in
f) count on
g) give away
h) fall out
i) turn down 
j)   take after
9     
1) A
2) C
3) A
4) D
5) B
6) D
7) C
8) B
9) A
10) D
11) B
12) C
13) B
14) D
15) A

13 TECHNOLOGY AND MACHINES
a) engine
b) electric
c) switch
d) notebook
e) order
f) go
g) work
h) cut
i) factory
j) invented

a) cursor
b) highlight
c) reboot
d) icon
e) paste
f) scroll down
g) pull-down menu
h) website
i) engine
j)  download
1) file
2) axe
3) screwdriver
4) corkscrew
5) needle
6) saw
7) hammer
8) scissors
9) spanner 
10) spade

a)   file
b) corkscrew
c) needle
d) screwdriver
e) saw
f) axe
g) spade
h) hammer
i) scissors 
j)  spanner
a) D
b) B
c) B
d) A
e) C
f) C
g) D
h) D
i) A 
j) B

1) scientist
2) engineering
3) product
4) equipment
5) electricity
6) powerful
7) useless
8) specialised
9) embarrassment
10) difficulty/difficulties

a) off 
b) in
c) up
d) by
e) out
f) together
g) of
h) of
i) for
j)   together 
k)   in

a)   keep up with
b) run out
c) pick up
d) break down
e) put off
f) hang up
g) look out
h) do without
i) stand for
) go off
k)   knock down

1) C
2) D
3) A
4) C
5) B
6) A
7) D
8) B
9) C
10) D
11) A
12) B
13) A
14) D
15) C


14 PROBLEMS
1 a)  collapsed
  b)  difficulties
  c)  poor
  d)  demonstration
  e)  environment
  f)  increase
  g)  unemployed
  h)  collision
  i)  made
  i)  high
2 a)  famine
  b)  slums
  c)  living
  d)  earthquake
  e)  Hooliganism
  f)  invasion
  g)  disaster
  h)  floods
  i)  injuries
  j)  rubbish
  k)  disease
  1)  emergency

3 a)  B
  b)  D
  c)  C
  d)  D
  e)  B
  f)  A
  g)  D
  h)  A
  i)  A
  ])  C

4 a)  banned
  b)  solved
  c)  protected
  d)  improved
  e)  polluted
  f)  ignored
  g)  unemployed
  h)  flooded
  i)  overpopulated
  j)  increased

5.
a) C
b) A
c) C
d) B
e) D
f) A
g) A
h) C
i) B 
j) c

1)  collision
2)  unexpectedly
3)  overboard
4)  exhausted
5)  freezing
6)  solution
7)  improvement
8)  unhealthy
9)  loneliness
10)  destruction
7   
a)  charity
b)  drought
c)  conservation
d)  demonstration
e)  pile-up
f)  famine
g)  emergency
h)  strike
i)  aid
 j)  riot
8   
a)  at
b)  on
c)  under
d)  by
e)  of/from
f)  with
g)  at
h)  In
i)  on
i)  in
9. 
1) B
2) D
3) A
4) D
5) C
6) A
7) D
8) D
9) B
10) C
11) A
12) C
13) B
14) D
15) A

15 HEALTH AND BODY
1 a)  surgery
b)  fell
c)  heal
d)  ankle
e)  slim
f)  aches
g)  sick
h)  examines
i)  temperature
j)  caught
2 a)  spine
b)  agony
c)  body
d)  brains
e)  heart
f)  tongue
g)   breath
h) stomachache
i)  look
j)  beard
3 a)  throat
  b)  knees
  c)  cheek
  d)  nose
  e)  lips
  f)  wrist
  g)  chin
  h)  thumb
  i)  waist
  j)  neck
4 a)  3
  b)  8
  c)  1
  d)  6
  e)  10
  f)  2
  g)  5
  h)  9
  i)  7
  j)  4
5 a)  B
  b)  D
  c)  B
  d)  A
  e)  D
  f)  B
  g)  C
  h)  B
  i)  A
  j)  D
6 1)  muscular
  2)  weight
  3)  painful
  4)  poisonous
  5)  infectious
  6)  expression
  7)  heartened
  8)  incurable
  9)  treatment
  10) recovery
7   
a)  4
b)  6
c)  1
d)  5
e)  10
f)  2
g)  7
h)  8
i)  3
j)  9
8 a)  from
  b)  in
  c)  on
  d)  off
  e)  on
  f)  came
  g)  on
  h)  down
  i)  for
  j)  of
9 1)  A
  2)  C
  3)  B
  4)  D
  5)  D
  6)  C
  7)  A
  8)  B
  9)  A
  10) C
  11) B
  12) D
  13) B
  14) D
  15) C


16 MONEY
 1 a)  lend
  b)  afford
  c)  let
  d)  earn
  e)  charge
  f)  reduced
  g)  fortune
  h)  reckon
2 a)  generous
  b)  well off
  c)  profit
  d)  take out
  e)  poverty
  f)  cash
  g)  purchase
  h)  worthless
3 a)  pension
  b)  wealth
  c)  credit card
  d)  loan
  e)  receipt
  f)  tip
  g)  rent
  h)  safe

4 a)  6
  b)  3
  c)  8
  d)  1
  e)  4
  f)  5
  g)  7
  h)  2

5    
a) C
b) A
c) B
d) A
e) B
f) D
g) A
h) D

6 1)  wealthy
  2)  luxurious
  3)  generosity
  4)  savings
  5)  insurance
  6)  profitable
  7)  cashier
  8)  loan
  9)  worthless
  10) signature

7 a) payments
  b) pay you / it back
  c) pay for
  d) paid out
  e) unpaid
  f) payable
  g) pay it into
  h) well paid
8 a)  heir
  b)  pensioner
  c)  accountant
  d)  customer
  e)  cashier
  f)  agent
  g)  investor
  h)  swindler


9     
1) B
2) A
3) D
4) B
5) C
6) A
7) D
8) C
9) D
10) B
11) C
12) A
13) D
14) B
15) C


17 FEELINGS AND OPINIONS
 1 
a) angry
b) interested
c) afraid
d) annoying
e) scared
f) cross
g) furious
h) careless

a) naughty
b) scared
c) upset
d) dull
e) fascinating
f) glad
g) depressed
h) confused

a) blush
b) yawn
c) nod your head
d) grin
e) cry
f) shake your head
g) scream
h) wave

a) 6
b) 2
c) 9
d) 1
e) 7
f) 3
g) 8
h) 5
i) 10 
j) 4

5    
a)  realistic
b)  imaginative
c)  obedient
d)  determined
e)  tolerant
f)  dependable
g)  quarrelsome
h)  helpful
i)  embarrased
j)  co-operative

6     
1) impression
2) offensive
3) irritating
4) admiration
5) cowardice
6) adorable
7) attraction
8) gratitude
9) faithful 
10) relief

a)   of 
b)   of
c)   into
d)   at
e)   with
f)   in
g)   up
h)   on
i)    her
j)   up

8.
1) D
2) A
3) C
4) B
5) D
6) A
7) C
8) D
9) B
10) D
11) A
12) B
13) C
14) A
15) D


18 EDUCATION AND LEARNING
1  a)  course
  b)  marks
  c)  trained
  d)  go in
  e)  taught
  f)  study
  g)  heart
  h) term
 i) failed
  j)  raise
2  a)  punish
  b)  divide
  c)  memorise
  d)  pay
  e)  pass
  f)  copy
  g)  concentrate
  h)  revise
  i)  underline
  j)  cheat
3  a)  lecturer
  b)  graduate
  c)  principal
  d)  pupil
  e)  professor
  f)  tutor
  g)  classmate
  h)  coach
  i)  examiner
  j)  learner
4  a)  4
 b)  9
c)  1
d)  6
e)  2
f)  8
g)  10
h)  7
i)  5
j)  3
5  a)  A
b)  C
c)  D
d)  B  
e)  D  
f)  C  
g)  A  
h)  B  
i)  A  
j)  B  
6.
1) introduction
2) successful
3) attention
4) unreadable
5) failure
6) revision
7) mistaken
8) absences
9) punishments
10) gifted
7 a)  done
 b)  taking
 c)  done
 d)  made
 e)  made
 f)  take
 g)  made
 h)  take
 i)  took/made
 j)  does
   
8 a)  knowledge
b)  discipline
c)  education
d)  dictionary
e)  calculator
f)  university
g)  intelligence
h)  comprehension
i)  secondary
j)  experiments
  
9  a)  up
b)  to
c)  in
d)  for
e)  at
f)  by
g)  about/on
h)  in
i)  by
j)  up
10  1)  C
2)  B
3)  A
4)  D
5)  D
6)  B
7)  A
8)  C
9)  B
10)  D
11)  D
12)  A
13)  B
14)  C
15)  B


19 WORD FORMATION 1
1      a) disobedient
      b) unlikely
       c) misunderstood
d) outstanding
e) co-operate
f) submarine
g) pre-cooked
h) multi-millionaire

2  a) dissatisfied
b) unusual
c) transatlantic
d) vice-president
e) non-smoker
f) informal
g) rewritten
h) overcooked

3  a) freedom
  b)thoughtful
  c)musician
  d)shortage
  e)leading
  f)astonishment
  g)foolish
  h)backwards
4  a) overnight
b) careless
c) mispronounce
d) friendship
e) postponement
f) dissatisfied
g) outskirts
h) overcharged
i) employee
j) homeless

5  a) gunfire
b) thunderstorm
c) handwriting
d) haircut
e) soap powder
f) crash helmet
g) bookcase
h) rainbow
i) footsteps
j) fireplace
1) secretarial
2)  occupation
3) frozen
4) carpentry
5) explanation
6) solution
7) failure
8) successful
9) construction 
10) embarrassment


a)  thin
b) cool
c) nodded
d) worthless
e) high
f) lovely
g) tasty
h) dangerous
i) bored 
j) angry

a) making
b) feel
c) take
d) set
e) gave
f) do
g) getting
h) put
i) fallen
j) draw
a) The forest outside the town caught fire last night.
b) Suddenly Janet burst into tears.
c) What do you do (for a living)?
d) We'll have to make/take a decision soon.
e) Can you take care of my plants while I'm away?
f) You will keep in touch, won't you?
g) Diane gave birth to a baby boy last week.
h) Peter always keeps his head in an emergency.
i) Let go of the steering wheel! 
j) He stands no chance of winning the race.

20 WORD FORMATION 2
1   a)  overwork
b) invisible
c) subway
d) autobiography
e) ex-wife
f) misleading
g) semi-final
h) unable
i) non-stop
j) disappeared

2   a)  neighbourhood
b) employer
c) widen
d) handful
e) hopeless
f) greenish
g) partnership
h) drinkable
i) equality
j) harmful
3   a)  inedible
b) youngster
c) semi-circle
d) friendly
e) foreground
f) mountaineer
g) tricycle
h) hopeful
i) international
j) artist
1) politician
2)  shyness
3) sympathised
4) disorganized
5) replacement
6) straighten
7) personal
8) innocence
9) imagination 
10) uninterested

a)   bus station
b) part-time
c) well-dressed
d) old-fashioned
e) car park
f) well-known
g) haircut
h) first class
i) homemade

a)  kind-hearted
b) empty-handed
c) fully-clothed
d) long-legged
e) absent-minded
f) good-looking 
g) loud-mouthed
h) short-tempered
i) dog-eared

a)   defeat
b) safe
c) decline/refuse
d) pass
e) landing
f) stale
g) buried
h) similar
i) ending

a)   make
b) lose
c) bear
d) drop
e) waste
f) catch
g) think
h) gain
i) take 
j) break
a) Nothing you do will make any difference.
b) I hope it's not too much trouble/I hope I'm not putting you to any trouble.
c) Let's take measurements of the room.
d) Mark's face fell when I told him my name.
e) The old car suddenly burst into flames.
f) Susan had lost her way.
g) I can't stand/bear the sight of that boy!
h) Helen was put in charge of/took charge of the business.
i) How did you pass the time while you were waiting for the train?
j) I have changed my mind about this matter.

10 
a) by
b) by
c) on
d) in
e) under
f) from
g) by
h) on
i) for 
j) in


21 COLLOCATIONS 1   
a) Take
b) have
c) make
d) give
e) give
f) do
g) make
h) take
i) do
j) have
k) give
1) do
m) have
n)  make
o)  take
2  a)  race
  b)  challenge
  c)  support
  d)  damage
  e)  language
  f)  opportunity
  g)  technique
  h)  recording
  i)  love
  i)  trend
3  a)  shake/head
  b)  suit/mood
  c)  lose/patience
  d)  tackle/problem
  e)  reach/target
  f)  withdraw/money
  g)  enrol/course
  h)  waste/chance
4  a)  dominantly
  b)  evidently
  c)  severely
  d)  quickly
  e)  greatly
  f)  clearly
  g)  carefully
  h)  enormously
  i)  exactly
      j)  inevitably

5  a)  sales staff 
  b)  market leader
  c)  visitor centre
  d)  crash landing
  e)  Rice production
  f)  rubbish collection
  g)  skills shortage
  h)  holiday weekend
6  a)  try to
  b)  slow to
  c)  due to
  d)  hard to
  e)  happy to
  f)  asked to
  g)  dare to
  h)  allowed to
  i)  manage to
  j)  tend to
7   
a)  blue
b)  race
c)  cheese
d)  red
e)  cons
f)  first
g)  cake
h)  cards
i)  nerves
j)  nutshell

8    
a)  largely created
b)  absolutely superb
c)  seriously overweight
d)  virtually destroyed
e)  eternally grateful
f)  radically changed
g)  ridiculously overpriced
h)  blissfully happy





No comments:

Post a Comment

your comment - ý kiến của bạn